Fotoğraflar

İlizarov Bacak Uzatma Görselleri

Ön

Arka

Röntgen Filmleri

13 Responses to Fotoğraflar

  1. yalnız dedi ki:

    gördüğüm kadarıyla düzeltme gayet iyi gidiyor maşallah inşallah her şey daha güzel olur gün be gün düzeldiğini görmek insanı çok mutlu ediyor öyle değil mi?

  2. sezaiyeniay dedi ki:

    Evet değişimi görmek güzel. Bugün yaptığım uzatmadan sonra bu daha belirgin hale geldi.

  3. zafer dedi ki:

    sezai kardeşim inşallah şimdi sağlığın yerindedir gezinirken sana rastladım benimde sağ ayağımda 18 derecelik bir eğiklik var kaza sonrası yanlış kaynama illizarov yapacaklar ne tavsiye edersin irtibat telefonu yazarsan sevinirim
    kalemus@gmail.com

  4. Merhabalar,
    İlk ameliyatım 12 Temmuz 2012
    düzeltme/kaporta ayar ameliyatım 8 Ağustos 2012
    minnettar olduğum 3 boğum ve 16 telli ilizarovdan kurtuluşum
    ve tibiadaki (kaval kemiği) kaynamayı geciktiren febulanın(yanındaki ince denge kemiği) bilek kısmından tekrar 1-1,5 cm lik kısaltılması ameliyatı 21Aralık 2012..
    Koltuk değneklerinden tamamen kurtulup sadece plastik alçıyla yürümeye başlamam 20 Mart 2013,
    Tataaaa !.. 26 Nisan 2013 tamamen alçıdan da kurtulup eski halime dönmem için kendi bacağımla baş başa bir hayatın başlangıcı..
    Sağ tibia altında bileğin hemen üstünde 7 adet farklı açı ve torsionda kırık, ilaveten febula da iki noktadan toplam 9 parçalı kırık…
    Sadece yüksek bir bar sandalyesinden denge bozulması sonucu ve hatalı oturma şekli nedeniyle düşerken sol ayağımı kurtarıp sağ ayağımı kurtaramamam !! O ayağın orada tuz buz olması..sanki üzerinden kamyon geçmiş gibi…(kesinlikle ayaklarınızı taburenin alt yuvarlağına sokarak oturmayın !!
    Bedeli =
    9 ay 15 gün,
    3 operasyon
    onlarca dikiş,yüzlerce hap-iğne vs..
    ama en kötüsü berbat denecek bir yaşam kalitesine düşmek)..

    İlizarov muhteşem ama onu uygulayan hekim, daha da muhteşem olunca bir nebze teselli buluyorsunuz bu dayanılmaz şeylerden.

    Aman dikkat edin ve lütfen otururken-oynarken-zıplarken hatta yürürken bile bunları okuyarak bir kez daha dikkatli olun !..,

    Sağlıklı ve kazasız günler dilerim !..

    aatici@gmail.com..

    • Alew Karaman dedi ki:

      atiila sen dustun mu ne oldu 9 ay mı durdu sende

      • Atilla Atici dedi ki:

        Evet düştüm ve olmayacak bir kırık ama fena kırılmış..çok enerjili ve dönerek / burgu şeklinde oluşan bir kırıkmış..

    • huseyin yilmaz dedi ki:

      Atilla geçmiş olsun öncelikle ameliyat süresince hareketsiz kaldigin donemde dvt veya kvy gibi damar tikanikligi veya venöz yetmezliği gibi, sikintilar oldumu acaba.

  5. Selin dedi ki:

    Eğer iki bacağında uzatılacak olsaydı yani sadece boy uzatma ameliyatı olsaydın yine de ilizarova katlanır mıydın?

  6. sezaiyeniay dedi ki:

    @selin, Ben bir zorunluluktan dolayı (artık belim ağrımaya başlamıştı ve ağrılarım çok artmıştı) ameliyat oldum. Daha önemli sorunlarım olduğu içinde boy kısalığını sorun etmedim/etmeye sıra gelmedi. O yüzden boyunun kısa olduğunu düşünen birinin sıkıntılarını bilemem ama şunu söyleyebilirim ilizarov’u doktorlar rızamızla yapmamış olsaydı modern bir işkence yöntemidir diyebilirim. Ben sadece boy uzatma amacıyla bu ameliyatı olmazdım.

  7. Alew Karaman dedi ki:

    ıyı gunler ılk once cok cok gecmıs olsun arkadaasım bende 5 kattan dustum daha 2 ay oldubenım ayaklarım hep kırıl ılızarov var her ıkısındede 3 kere amelıyat oldum ılızarovlarım ne zaman cıkcagı bellı degıl ayaklarımda cok kırık varmıs

  8. huseyin yilmaz dedi ki:

    Evet bende bir kirik zede ve ilizarov tekniğini deneyen sağlık acisindan sansli biriyim, maalesef sanssiz bir vaka sonucu sol femurda ciddi bir kirik oluştu ve 3.5 cm lik kisalik oluştu. Ancak kirik ilk etapta iyileşene dek cok sikintilar cektim ,kirik iyilesdi ama kisalik devam ediyor bu kez savasim kisalikla basladi ,bu durumda memnun değilim tabi, çok doktor gezdim çok büyük hastanelerin prof lari ile görüştüm yapmadılar . taki Taner hoca’yi bulanedek , ve iyi bir operasyonla ilizarov takildi 95 gun gecti acisiyla tatlisiyla uzatma bitti ,simdi kaynama sürecini bekliyorum,inşallah bende sezai gibi mutlu günü bekliyorum.Arkadaşlar bu teknikle operasyon geçirecek olan arkadaşlar lütfen çok ciddi ve sabir isi, doktor seciminizi iyi yakin ve mücadeleyi birakmayin…

  9. vahide ziyşan özdemir dedi ki:

    Merhaba , ben 19 yaşındayım ve boyum 128. İlizarov yöntemi ile Uzama yi düşünüyorum. Geleceğim için bir engel oluşturduğunu yeni yeni anlamaya başladım şimdiye kadar kendimle çok barışık biriydim ve şimdilerde ise özgüvenim azalmaya başladı ne yapsam bilmiyorum sosyal hayatıma da engel olmaya başladı. Zamanı gelince iş hayatıma da engel olucak biliyorum. Bu ameliyatı olan kişilerle konuşmam gerek sizce bu acıyı çekmeye gerçekten değer mi?

Yorum bırakın